English Nederlands
Thuis Hobby Werk spam Code WWW
HPV bloem Go Geo caching Choir NS

Antwoordnummer 4470

 
Als ik weer eens in een trein heb gezeten die absurd veel vertraging had, schrijf ik de agressie van me af door middel van een boze brief naar NS Klantenservice (Antwoordnummer 4470). Je kunt beter je aggresie kwijtraken door op een toetsenbord te rammen dan op een conducteur of perronopzichter. De NS-ers die het het zwaarst hebben bij vertraging: Zij kunnen er niets aan doen, krijgen wel het gezeik en meestal nauwelijks informatie.

Overzicht

Een aantal brieven heb heb ik bewaard, zodat ik ze op het net kan zetten. Het is een goed idee om wat je gemaakt hebt ook op het net beschikbaar te stellen. Deze brieven kunnen bijvoorbeeld dienen als inspiratie voor andere klagers.

Omdat de brieven geschreven zijn om aggressie kwijt te raken moet niet te veel subtiliteit verwacht worden. Het gebrek aan subtiliteit wordt ruimschoots gecompenseerd door het aantal spelfauten 8-).

Meestal van je eerst (na een maand ongeveer) een standaard ontvangstbevestiging. Omdat de NS mijn kenmerk nooit overnemen, is het niet na te gaan op welke klacht ontvangen is.

Standaardbrief

Meestal is de reactie van de NS een standaard brief. Dat een spelletje dat ik ook kan spelen. Ik heb een scriptje geschreven dat standaardbrieven ten behoeve van klachten met betrekking tot vertragingen maakt. Na het invoeren van de gegevens, kun je met Bekijken de brief zien die gemaakt is. Met Aanpassen kan het resultaat dan nog aangepast worden. Brief levert een PostScript-bestand. Dat bestand kan rechtstreekts naar een PostScript printer gestuurd worden, of met GhostScript naar vrijwel iedere willekeurige andere printer. De Fax knop is voor mensen die geen zin hebben naar een brievenbus te lopen. Als je op deze knop drukt wordt een fax naar NS klantenservice gestuurt. Het faxen gebuurt met TPC's Remote Printing Service. Een aantal gegevens kunnen worden bewaard met Bewaren, dit gebeurd met een cookie. De invoer wordt dan automatisch ingevuld bij een vervolg bezoek (met dezelfde computer).

OV Studentenkaart

Vind je een OV Studendenkaart, lever die dan niet in bij de NS of Informatie Beheers Groep, de procedure die studenten moeten volgen om hun kaart terug te krijgen is lang en duur. Martijn Verbeek heeft op http://www.ov-kaart.com een site gemaakt waar vinders in contact kunnen komen ment studenten die hun kaart verloren hebben (en omgekeerd).
Dutch Railway Webring Vorige Volgende Random Lijst Voegtoe Dutch Railway Webring

Share and Enjoy: del.icio.us Reddit digg Furl Spurl NewsVine Smarking Ma.gnolia Wists Simpy TailRank co.mments YahooMyWeb blinkbits BlinkList blogmarks connotea De.lirio.us Fark feedmelinks LinkaGoGo Netvouz RawSugar scuttle Shadows

HPV bloem Go Geo caching Choir NS
Thuis Hobby Werk spam Code WWW

Toni Cornelissen
1 januari 1970
toni@dse.nl
Lid van de Technetium groep
Daily horoscope StatCounter NetStat W3C Validator