English Nederlands
Thuis Hobby Werk spam Code WWW
HPV bloem Go Geo caching Choir NS

13 juli 2000

 
ir. A.H.P.J. Cornelissen
********** **
51** ** RijenNS Klantenservice
Antwoordnummer 4470
UtrechtMijn kenmerk: NS/20000714

Betreft: Het gebruikelijkeRijen, 13 juli 2000Geachte mevrouw M. Schuurmans,

Op donderdag 13 juli reed ik met de trein van Rotterdam naar Delft. Deze trein vertrok, zoals in het spoorboekje staat aangegeven om kwart over vijf, en zelfst in Dordrecht was er nog niks aan de hand. Pas bij de Moerdijkbrug bleef de trein geruime tijd stilstaan, waarna met (niet opgevoerde) brommersnelheid verder werd gereden.

Toen we om zes uur in Lage Zwalue stopten werd in de trein omgeroepen dat wegens een stroomstoring de trein niet verder zou rijden, en dat bussen geregeld zouden worden. Op station Lage Zwalue was niemand aanwezig om verdere uitleg te geven. In eerste instantie lijkt het slim om mensen te laten stranden op een klein station als Lage Zwalue, zo staat het personeel tenminste niet bloot aan klagende passagiers. Maar op deze manier loopt uw dochter Servex wel een aanzienlijke omzet mis. U had hieraan nog wat kunnen verdienen als u uw belang in Telfort niet verkocht had.

Tijdens het wachten op de bus zie ik een kennis die mij vertelt dat zij niet verder rijden wegens een ongeval. Erg slim van het personeel van die trein, op deze manier kunnen jullie overmacht claimen, en hoeven de NS geen verantwoordelijk te accepteren. Een stroomstoring zou wel eens het gevolg kunnen zijn van achterstallig onderhoud, waar jullie wel degelijk verandwoording voor dragen. Toch zou ik willen adviseren om de smoezen in zulke gevallen op elkaar af te stemmen.

Nog voordat er bussen geariveerd waren liep de stoptrein naar Breda van 18:25 met twintig minuten vertraging binnen. Deze trein reed wel door naar Breda. Vlak voor Breda werd omgeroepen dat deze trein als stoptrein door zou rijden naar Eindhoven. Hoewel dat in dit geval weinig uitmaakte, deze trein reed tegelijk met de stoptrein naar Zwolle station Breda binnen, hoop ik dat jullie deze mogelijkheid onthouden voor de gevallen waarin te intercity naar Eindhoven vertraging heeft en ik daardoor mijn aansluiting naar Gilze-Rijen mis.

In afwachting van uw standaard reactie verblijf ik,
ir. A.H.P.J. Cornelissen


Deze brief werd samen met brief van 22 juni beantwoord. Hoewel die laatste brief over een totaal ander onderwerp ging (beslissingen van de treinleiding, , in plaats van materiaal pech) heeft de NS toch een efficientie slag kunnen maken door deze brieven tegelijk te beantwoorden. Hulde!

Share and Enjoy: del.icio.us Reddit digg Furl Spurl NewsVine Smarking Ma.gnolia Wists Simpy TailRank co.mments YahooMyWeb blinkbits BlinkList blogmarks connotea De.lirio.us Fark feedmelinks LinkaGoGo Netvouz RawSugar scuttle Shadows

HPV bloem Go Geo caching Choir NS
Thuis Hobby Werk spam Code WWW

Toni Cornelissen
1 januari 1970
toni@dse.nl
Lid van de Technetium groep
Daily horoscope StatCounter NetStat W3C Validator