Thuis Hobby Werk spam Code WWW
spbox icon Geo caching hacker ASCII

Politieke Partijen

 
Een alternatieve stemwijzer

Bij iedere verkiezingen is er tegenwoordig een stemwijzer. Deze stemwijzer geeft aan de hand van partijprogramma's een stemadvies. Mijn bezwaar tegen dit soort stemwijzers is dat er wordt uitgegaan van een verkiezingsprogramma. Zo'n programma geeft niet aan welke punten voor die partij echt belangrijk zijn, en welke als onderhandelingsruimte en/of stemmentrekkers zijn toegevoegd. Veel beloven en weinig geven doet een gek in vreugde leven

Mijn kieswijzer is een alternatief voor de stemwijzer. Aan de hand van de acties van de partijen heb een omschrijving van die partijen gemaakt. Stem op de parij waarvan de omschrijving je het meest aanspreekt.

CDA (Christen Democratisch Appèl)

Midden partij met een voorkeur voor rechts. Nog wel Christelijk op moreel gebied, maar totaal niet op sociaal gebied. Chrisus Deed 't Anders.

CU (Christen Unie)

Een van de weinige partijen waar de kennis van het staatsrecht nog aanwezig is. Degelijke partij Christelijk op moreel gebied en ook nog wel op sociaal gebied.

D66 (Democraten '66)

Had veertig jaar geleden leuk plannen. Hebben inmiddels zoveel water bij de wijn gedaan, dat de wijn homeopatisch verdund is.

EénNL (Marco Pastors, Joost Eerdmans)

Eén Volk, Eén Land, Eén Leider. (Duitse vertaling op verzoek verkrijgbaar.)

GL (Groen Links)

Rijkeluiskindjes proberen leuke dingen voor de minder bedeelden en het milieu te regelen.

LPF (Lijst Pim Fortuin)

Hebben op een letterlijk ongelofelijke manier het gedachtengoed van Pim Fortuin verkwanseld en vervangen door dat van Jacobse en Van Es. Hun "beleid" en onderling geruzie hebben Fortuin al een paar keer op en neer laten rollen in zijn niet onaanzienlijke graf.

PvdA (Partij van de Arbeid)

Was vroeger socialistisch, maar heeft nu door dat de meeste stemmen in het midden te halen zijn. Is daarom naar rechts opgeschoven, en probeert te plaats van het CDA in te nemen.

PvdD (Partij voor de Dieren)

Nog geen beleid van gezien. Eerste indruk: Voor mensen die meer om dieren dan om mensen geven.

PvdV (Partij voor de Vrijheid, Groep Wilders)

Slechte imitatie van Pim Fortuin.

SGP (Staatkundig Gereformeerde Partij)

Gewaardeerd om goede dossierkennis. Maar vervang in hun uitspraken God door Allah en Bijbel door Koran en ze zouden voor de helft uit AIVD infiltranten bestaan.

SP (Socialistische Partij)

Moeten nog beslissen of ze een actiegroep zijn of een politieke partij. Lijken goed te weten wat er leeft onder de bevolking. Er bestaat nog twijfel of ze ook op landelijk niveau regeringsverantwoordelijkheid kunnen dragen.

VVD (Volkspartij voor Vrijheid en Democratie)

Leuke dingen voor rijke mensen (2x modaal of meer) Trap niet in de val te denken dat de VVD in de regering goed is voor de ecomonie. De geschiedenis wijst eerder op het tegendeel. VVV minister Zalm (ook al minister van financieën tijdens paars) voert een electioneel cyclisch begrotingsbeleid. Dat wil zeggen dat er in de eerste jaren van de regeerperiode sterk bezuinigd wordt, bijvoorkeur op zaken voor de lage- en middeninkomens, en in het laatste jaar cadeautjes worden weggegeven. Dit beleid heeft Nederland al een waarschuwing van de OESO opgeleverd.

Share and Enjoy: del.icio.us Reddit digg Furl Spurl NewsVine Smarking Ma.gnolia Wists Simpy TailRank co.mments YahooMyWeb blinkbits BlinkList blogmarks connotea De.lirio.us Fark feedmelinks LinkaGoGo Netvouz RawSugar scuttle Shadows

spbox icon Geo caching hacker ASCII
Thuis Hobby Werk spam Code WWW

Toni Cornelissen
1 januari 1970
toni@dse.nl
Lid van de Technetium groep
Daily horoscope StatCounter NetStat W3C Validator