English Nederlands
Thuis Hobby Werk spam Code WWW
Palm route vote Sudoku IQ Test life zeef Paranormaal Piet Mondriaan Euro

Paranormaal?

 
Controleer of je paranormaal begaafd bent. Druk op het nummer op je toetsenbord om de volgende worp van de dobbelsteen te voorspellen. Als het blauwe blokje helemaal uit het grijze gebied is, ben je paranormaal begaaft.
     
     
     
0 uit 0
Verwacht: 0
H1: 0 %
H2: 0 %
p: 100 %
Normaal


Hierboven staat, of komt te staan, de geschiedenis van de voorspellingen en uitkomsten.

Uitleg

Als je de worp van een dobbelsteen probeert te voorspellen, heb je normaal gesproken een kans van een op zes dat je het goed hebt. Dat betekend dat als je zestig keer met een dobbelsteen gooit, je kunt verwachten dat je tien goede voorspellingen maakt. Dat wil niet zeggen dat als je meer dan 10 goede voorspellingen maakt je de toekomst kunt voorspellen. De kans op precies 10 goede voorspellingen is 13,4%, de kans op elf goede voorspellingen is maar een beetje kleiner: 12.5%.

De balk laat de kansen zien. De breedte van het blauwe blokje geeft de kans op precies zoveel goede voorspellingen als je gemaakt hebt. De ruimte aan de rechterkant laat de kans op meer juiste voorspellingen zien en aan de linker kant de kans om minder juiste voorspellingen.

Om een statistisch significant resultaat de halen, zul je ook significant meer goede voorspellingen moeten maken. Hoeveel is significant? Dat hangt af van hoe zeker je wilt zijn van je voorspellende gaven.

Normaal gesproken wordt een betrouwbaarheidsinterval van 95% gebruikt.


Share and Enjoy: del.icio.us Reddit digg Furl Spurl NewsVine Smarking Ma.gnolia Wists Simpy TailRank co.mments YahooMyWeb blinkbits BlinkList blogmarks connotea De.lirio.us Fark feedmelinks LinkaGoGo Netvouz RawSugar scuttle Shadows

Palm route vote Sudoku IQ Test life zeef Paranormaal Piet Mondriaan Euro
Thuis Hobby Werk spam Code WWW

Toni Cornelissen
1 januari 1970
toni@dse.nl
Lid van de Technetium groep
Dagelijkse horoscoop StatCounter NetStat W3C Validator